Vier succesvolle tips

Een eerste date kan erg spannend zijn. Het is soms best zenuwslopend. Iets dat nogal vervelend kan zijn. Om je zenuwen de baas te zijn, geven wij je in dit artikel een aantal tips voor een relaxte eerste date.

Wees gezond kritisch

Wees kritisch, maar niet te. Aangezien jullie al contact hebben gehad via whatsapp, mail, Facebook en telefoon heb je al een goede indruk van hem of haar. Toch is een ontmoeting weer heel anders. Oordeel niet gelijk in de eerste seconden dat jullie elkaar zien. Geef jezelf en je date even de tijd om te ontspannen en te ontdooien.

Spreek af op een actieve locatie

Je wordt sneller relaxt als jullie iets actiefs doen dan wanneer jullie tegenover elkaar zitten in een restaurant. Spreek voor de eerste date dan ook ergens af waar jullie iets kunnen doen, zoals het strand, het park of de stad. Maak hier een wandeling. Op deze manier geven jullie elkaar de tijd om te ontspannen. Als het gezellig is, kunnen jullie altijd nog een cafeetje induiken of op een terrasje neerstrijken.

Stel je verwachtingen bij

Je hoopt natuurlijk dat deze date echt leuk is en dat jullie verliefd worden. De kans dat dit gebeurd is aanwezig, maar is niet erg realistisch. Stel je verwachtingen dus wat bij en geniet gewoon van jullie date. Op die manier is het voor jou en voor de ander het meest ontspannen.

Speel het safe

Loopt jullie date ten einde en was het leuk? Dan vraag je je nu natuurlijk af of je wel of niet moet zoenen. Je wilt natuurlijk geen blauwtje lopen. Maak je er van te voren in ieder geval niet druk om. Neem ontspannen afscheid van elkaar. Als je niet zeker weet of je de signalen van de ander goed hebt opgevangen is het beter om op safe te spelen. Geef hem of haar een knuffel en laat die zoen dus nog even wachten.